In ghee gebakken biologische aardappel met avocado-mayonaise

Ingrediënten

zak biologische aardappels
ghee (van Remeker is de allerlekkerste)
4 avocado’s
limoen
4 eetlepels mayonaise (Ton’s zonder suiker)
4 teentjes knoflook
bosje bosui peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijdt ze in blokjes. Kook de aardappels in kokend water in 10 minuten gaar (eventueel wat zout toevoegen aan het kookwater). Smelt 3 eetlepels ghee, laat dit goed heet worden. Bak de aardappeltjes krokant in de ghee.

Tijdens het koken van de aardappels kan je mooi de quaquamole maken. Avocado’s ontschillen en pit verwijderen. De avocado door de midden snijden en uitlepelen gaat vaak het makkelijkst. Prak de avocado’s met een vork fijn. Geperste knoflook, bosui in kleine ringetjes, uitgeperste limoen en mayonaise toevoegen en naar smaak peper en zout. Limoen zorgt ervoor dat de quaquamole mooi van kleur blijft en niet snel bruin wordt. Roer alles goed door elkaar.

Laat een reactie achter