Havermoutpap geraspte appel, walnoten en kaneel

Ingrediënten

grove havervlokken (2 kommen naar keuze voor 2/3e gevuld)
2 dadels
1/4 liter geitenmelk (of amandelmelk, havermelk of quinoamelk zonder suiker)
1 biologische appel
2 theelepels kaneel
2 mespuntjes vanille
20 walnoten

Bereidingswijze

Laat de havermout een nacht van te voren weken in een kom of schaal met water. Het is van belang dat de havermout goed onder water staat. Voeg hier de 2 dadels aan toe welke je in kleine stukken snijdt en er door heen roert. De zoete smaak van de dadel trekt zo alvast in het water en de havermout.

Voeg de geweekte havermout toe aan een pannetje (vocht wat nog niet is opgenomen door de havermout mag je erbij schenken). Voeg de geitenmelk toe met de kaneel en de vanille. Breng het geheel aan de kook. Laat de pap al roerend doorkoken totdat een mooie gebonden pap ontstaat. Is de pap te dik dan kun je altijd wat extra melk of water toevoegen.
De pap is meestal binnen 4 minuten goed warm en gebonden.

Was de appel en rasp deze. Vermeng de appel-rasp met de pap en bestrooi de pap met de walnoten welke je in stukjes verkruimelt.

Laat een reactie achter