Zoete aardappel/wortelpuree, peultjes, wortel en roquefort

Ingrediënten

6 grote zoete aardappels
bos wortelen
1 ei
200 g peultjes
2 bakjes roquefort (300 gram)
olijfolie extra vierge
peper en zout

Bereidingswijze

Kook de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. De schoongemaakte worteltjes en peultjes kook je in 8 minuten gaar in twee aparte pannetjes. Meng de aardappels de helft van de worteltjes, een ei en een scheut olijfolie. Mix met een stamper of staafmixer. Serveer over de stamppot de peultjes en de worteltjes en de roquefort. Naar smaak zout en peper toevoegen en eventueel besprenkelen met olijfolie extra vierge.

Variatie tip

In plaats van wortel kan je ook pompoen gebruiken. 1 kleine orange pompoen in blokjes snijden (zaadjes verwijderen en schil laten zitten). Kook de blokjes in 10 minuten gaar en gebruik de helft voor de puree en de andere helft voor over de puree.

Rooster wat pitjes en zaadjes en bestrooi het gerecht hiermee. Denk aan sesamzaad, zonnenbloempitten, pompoenpitten, maanzaad, pijnboompitjes etc.

Laat een reactie achter