Zilvervliesrijst risotto met courgette, bleekselderij, kalamata olijven en tonijn

Ingrediënten

200 g zilvervliesrijst
300 ml water
3 teentjes knoflook
1 ui
1 bouillon blokje (groenten, zonder onnodige toevoegingen)
1 courgette
1 bleekselderij bos
1 potje kalamata olijven zonder pit
2 blikjes tonijn (op water basis)
4 eetlepels mayonaise (Ton’s zonder suiker)
peper en zout naar smaak toevoegen

Bereidingswijze

Zilvervliesrijst afspoelen in een zeef.  Fruiten in olijfolie extra vierge met de fijngesnipperde ui en 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden. Daarna water toevoegen. Zorg ervoor dat de rijst goed onder water staat en voeg een bouillon blokje toe. Tussendoor af en toe roeren en zo nodig extra water toevoegen. 5 minuten voor het einde van de gaar-tijd van de rijst de courgette in kleine stukjes en de bleekselderij in kleine reepjes gesneden toevoegen. De blikjes tonijn uit laten lekken en de tonijn, de mayonaise en 1 uitgeperst teentje knoflook mengen. Serveer de risotto met hierboven de tonijnsalade. Het lof van de bleekselderij kan je fijnhakken mengen met de tonijnsalade. Bestrooi het geheel met de olijven en peper en zout naar smaak.

Variatie tip

In plaats van zilvervliesrijst kun je ook voor haver kiezen. Ook de groenten kun je vervangen, bijvoorbeeld aubergine en paprika.

Laat een reactie achter