Ovenschotel van venkel, zoete aardappel, bospaddestoelen olijven en zachte geitenkaas

Ingrediënten

4 grote zoete aardappels
1 bakje bospaddestoelen
2 venkels
1 ui
1 potje zwarte olijven (zonder onnodige toevoegingen, zie de natuurvoedingswinkel) 2 teentjes knoflook
olijfolie extra vierge
2 rolletjes zachte geitenkaas

Bereidingswijze

Zoete aardappels schillen en in schijfjes snijden, kook de schijfjes aardappel net onder water in 10 minuten gaar. Snijd de venkel, (verwijder de onderkant en het hart) de bospaddestoelenen (veeg de paddestoelen schoon en verwijder een klein stukje van de onderkant van het steeltje), ui en knoflook in plakjes. Leg de plakjes zoete aardappel in de ovenschaal en hierover de groenten. Bedruip ruim met olijfolie extra vierge en verkruimel de geitenkaas over de schotel. Gaar de ovenschotel in 20 minuten op 180 graden in de oven.

Variatie tip

Een klein restje rode wijn toevoegen voordat de ovenschotel de oven in gaat.

Laat een reactie achter