Mexicaanse bonenschotel met quacamole en kervel

Ingrediënten
1 pot bruine bonen (Zonder suiker en E-nummers zie de natuurwinkel)
1 pot nierbonen
300 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
4 grote preien
1 bos bosui
2 paprika’s
1 doosje bospaddenstoelen
2 avocado’s
citroensap
2 teentjes knoflook
Mexicaanse kruidenmix: paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper, kurkuma, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout
Bereidingswijze
Maak de Mexicaanse kruidenmix door naar smaak de kruiden te mixen, wees matig met de cayennepeper (heet) en kurkuma (bitter). Als je potjes koopt dan kun je alle potjes in zijn geheel legen in een groter potje. Voor de kurkuma geldt dat een half potje voldoende is en de peper naar smaak (1/4 potje is al pittig).
Snij de prei, bosui, paprika en paddestoelen fijn. Bak het gehakt in zijn eigen vet en voeg tijdens het rulle van het gehakt kruiden toe naar smaak. Als het gehakt gaar is, voeg dan de groenten toe en laat het geheel garen met een deksel op de pan. Ongeveer 6 minuten.
Prak de geschilde avocado’s met een vork en voeg hieraan 2 teentjes geperste knoflook toe en wat citroensap en peper en zout.
Bestrooi het gerecht met gehakte kervel of koriander.
Variatie tip
Maak de schotel vegetarisch door in plaats van gehakt extra groenten toe te voegen. Bijvoorbeeld een potje mais, courgette, bosui, paddestoelen zoals de shii take. Het is ook mogelijk om extra bonen toe te voegen (zwarte bonen zijn lekker en heel gezond) en zilvervliesrijst. Deze combinatie bevat alle B vitamine en is een volwaardige vleesvervanger.