Lamsgehakt, diverse groenten en volkoren (spelt) pasta

Ingrediënten
300 gram lamsgehakt
300 gram volkoren spelt pasta
zak geraspte worteltjes (of zelf raspen)
4 preien
2 paprika’s
1 ui
6 tomaten
3 tenen knoflook
pot zwarte olijven
olijfolie extra vierge
kerrie en paprikapoeder
Bereidingswijze
Zet de blender op 6 tomaten met schil (maak hier sap van). Laat het tomatensap inkoken met wat kerriepoeder en paprikapoeder en de tenen knoflook. Als het voor de heft is ingekookt de wortel, fijngesneden prei, ui en paprika toevoegen. Lamsgehakt kruiden met peper en zout en in een aparte pan bakken in het eigen vet. Dit toevoegen aan de pastasaus. Speltpasta koken in water met een scheutje olijfolie (tegen het plakken) zie bereidingswijze verpakking (meestal 10 minuten).
Variatie tip
Volkoren (spelt) pasta is een uitzonderingen product. Pasta van boekweit of zilvervliesrijst is een gezondere keuze.