Bietenstamppot met makreel

Ingrediënten

2 bieten ongekookt is de beste keuze, kant en klare gare bietjes kunnen ook gebruikt worden
1/2 kleine zak biologische aardappels, kruimig (zoete aardappel is ook mogelijk)
2 zure augurken (zonder onnodige toevoegingen zoals bijvoorbeeld suiker)
2 eetlepels kappertjes (op olie of azijn)
1 sjalotje
peper en (zee-/Himalaya-)zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie extra vierge
1/2 gerookte makreel (geen koningsmakreel)

Bereidingswijze

Schil de bieten en kook deze in 20 minuten gaar. Schil de aardappels en kook deze met een snufje zeezout in een aparte pan in 20 minuten gaar. De bieten mogen iets afkoelen voordat ze te raspen waardoor je niet je vingers verbrandt. Laat de kappertjes uitlekken en snijdt de sjalotjes zo fijn mogelijk. Voeg augurken naar smaak toe. Wanneer ze klein zijn, snij ik er plakjes van en bij dikkere augurken blokjes. De augurken en uitjes gaan rauw door de bietenstamppot. Voeg de olijfolie toe en stamp de stamppot.

aak de makreel schoon zodat je geen last hebt van graatjes (of laat dit je visboer doen als je hier zelf geen zin in hebt).

Laat een reactie achter