Salade buffelmozzarella, zalm, ei, shiitake en knoflook

Ingrediënten
2 zaken veldsla
4 tomaten
2 avocado’s
2 bakjes shiitake
4 teentjes knoflook
4 eieren
2 buffelmozerella’s
200 gram rauwe (of gerookte) zalm
peper en zout
French dressing (maat: 1 lege jampot, in de koelkast bewaren, blijft een maand goed)
2 delen olijfolie extra vierge
1 deel azijn
2 teentjes knoflook (geperst)
1 sjalotje (heel fijn gesneden)
1 theelepel mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Sla wassen. Tomaten, avocado, buffelmozzarella en knoflook snijden. De shiitake in plakjes snijden (klein stukje van het steeltje afsnijden en wegdoen, waar nodig de shiitake schoonvegen met een papieren doekje). Bak de shiitake met de schijfjes knoflook en peper en zout. Kook de eieren 4 minuten in kokend water (daarna even laten schrikken onder de koude kraan en pellen). Versier de salade met de gerookte zalm of de rauwe zalm en alle andere ingrediënten. Als dressing wat olie of een French dressing.
Variatie tip
In plaats van gerookte zalm is het gezonder om sashimi (rauwe) zalm te gebruiken. Sashimi is rauwe verse zalm in blokjes gesneden.