Frisse salade met tomaten tapenade en zalm

Ingrediënten
4 mootjes zalm (biologisch of wild)
2 zaken sla mix of twee kleine kropjes
2 avocado’s
1 komkommer
4 tomaten
pijnboompitjes (lekker veel)
1 potje kant en klare tomatentapenade (veel goede en lekkere keuzes in de natuurwinkel)
omega 3,6,9 salade oliemix (natuurwinkel) olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Was de sla. Snij de tomaat, komkommer en avocado in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Verdeel alles over 4 borden inclusief de tapenade. De zalm bestrooien met zout en peper en bakken in olijfolie extra vierge. Ongeveer 3 minuten voor een dikke moot, de vis mag nog wat rauw zijn van binnen. Eventueel de salade extra besprenkelen met de salade oliemix.
Variatie tip
Maak zelf een tapenade of pesto!
Ontdoe een basillicum plantje van zijn blaadjes en hak deze fijn. Rooster 100 gram pijnboompitjes goudbruin en pers 3 teentjes knoflook. Mix alles in een vijzel en voeg olijfolie extra vierge toe tot het geheel onder olie staat. Maak op smaak met peper en zout. Ook lekker (maar niet noodzakelijk) met geraspte parmezaanse kaas extra erdoor.